GÜVEM
Yabani meyvelerden olan güvem çakal eriği ve barut ağacı olarak ta tanınır.
Buruk bir tadı vardır. C vitamini deposudur.
Böbrek ,karaciğer ve kanı temizler, çok iyi bir şeker düzenleyicidir, isale iyi gelir.
Zayıflama ilaçlarının ana maddelerindendir.
GÜVEM MARMELATI
Ölçüler
Yarım kg. Güvem
7-8 tane Kırmızı erik
1 Su bardağı toz şeker.
1/2 Su bardağı su
Yapılışı
Güvemler ve erikler iyice yıkanıp ayıklandıktan sonra bir tencereye konur.
Üzerine yarım su bardağı su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.
Yumuşayıncaya kadar pişirilir.Piştikten sonra tencerenin kapağı açılarak soğuması sağlanır.
Güvemler soğuduktan sonra kevgirden geçirilerek çekirdeklerinden ayrılır.
Tekrar tencereye alınır,bir bardak toz şeker ilave edilip birkaç taşım kaynatılır.
İstediğiniz kadar şeker ilave edebilirsiniz.
Az şekerli olduğu zaman pastaların ve çizkeklerin üzerine sürülür.
Mayhoş ve buruk tadı ile çizkeke çok yakışıyor, çok da lezzetli oluyor.
Kaynadıktan sonra küçük kavanozlara boşaltıp kapaklarını kapatın.
Kavanozları ters çevirerek
kapakların tutmalarını sağlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum ve beğenileriniz için teşekkür ederim.