Bu Blogda Ara

12 Mart 2012 Pazartesi

TARÇINLI KURABİYE








   Ölçüler:    2 Su bardağı un
                           1 Su bardağı nışasta 
                           1 Su bardağı pudra şeker
                           150 gram tereyağ veya margarin
                           1 Yumurta
                           1 Paket vanilya
                           1 Paket kabartma tozu
                           1 Tatlı kaşığı tarçın
                           1 Avuç ceviz






  Yapılışı: Un,nışata,bir su bardağından 1 yemek kaşığı eksik pudra şekeri,kabartma tozu,vanilya bir            
                kapta güzelce karıştırılır .
                1 yumurta , oda sıcaklığındaki  yağ ve iri  kıyılmış ceviz  ilave edilir.
                Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
                İstenilen büyüklükte parçalara bölünür,yuvarlanıp tepsiye dizilir.
                (Kurabiyeler ne kadar küçük olursa o kadar lezzetli oluyor)
                150-160 derece fırında 10 dakika pişirilir.
                Kurabiyeler yenileceği zaman, üzerine pudra şekeri ve tarçın  serpilerek servis yapılır.    

   




Tarçınlı Kurabiye çabuk bayatlamıyor,ağzı kapalı bir kavanozda bir hafta  duruyor.
Türk kahvesi veya nescafe ile servis yapıyorum.Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Görüntü kadar tadının da nefis olduğunu garanti ederim NURAY

    YanıtlaSil

Yorum ve beğenileriniz için teşekkür ederim.