Ölçüler: 2 Su bardağı un
1 Su bardağı nışasta
1 Su bardağı pudra şeker
150 gram tereyağ veya margarin
1 Yumurta
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Avuç ceviz
Yapılışı: Un,nışata,bir su bardağından 1 yemek kaşığı eksik pudra şekeri,kabartma tozu,vanilya bir
kapta güzelce karıştırılır .
1 yumurta , oda sıcaklığındaki yağ ve iri kıyılmış ceviz ilave edilir.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
İstenilen büyüklükte parçalara bölünür,yuvarlanıp tepsiye dizilir.
(Kurabiyeler ne kadar küçük olursa o kadar lezzetli oluyor)
150-160 derece fırında 10 dakika pişirilir.
Kurabiyeler yenileceği zaman, üzerine pudra şekeri ve tarçın serpilerek servis yapılır.
Tarçınlı Kurabiye çabuk bayatlamıyor,ağzı kapalı bir kavanozda bir hafta duruyor.
Türk kahvesi veya nescafe ile servis yapıyorum.Afiyet olsun.
Görüntü kadar tadının da nefis olduğunu garanti ederim NURAY
YanıtlaSilAynen Nurayım.
Sil