Acı Biber Salçası (sosu)
Ölçüler
2 kg. Acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 domates
Yapılışı:
Biberleri iyice yıkadıktan sonra ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyiniz.
Biberler çok acı olduğu için biberleri ayıklarken mutlaka elinize eldiven giyin.
Biberi birkaç parçaya bölünüz ki kolay pişsin.
Tencerenin dibine domatesi doğrayarak yerleştiriniz.(biberin pek suyu olmadığı için pişerken dibini tutmasın diye )
Üzerine biberleri koyup, tuzunu da atıp ateşe koyunuz.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte arada karıştırarak 25-30 dakika pişiriniz.
Pişen biberleri el blenderi ile iyice ezip salça kıvamına getiriniz.
Sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapaklarını kapatıp, ters çeviriniz.
Kahvaltıda ya da kısır ,mercimekli köfte hazırlarken harika oluyor.
YAĞLI TURŞU
Ölçüler:
1 kg. çarliston biber
Birkaç tane acı kırmızı biber
1çay bardağı sirke
1/2 çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1tatlı kaşığı toz şeker
Birkaç diş sarımsak
Sirkeyi, yağı ,tuzu ,toz şekeri bir tencereye koyunuz. Tencereyi ocağa koyup kaynatınız.
Bir müddet tencere kapalı pişiriniz,arada da karıştırınız.
Sarımsakları soyup, zevkinize göre bütün yada doğrayarak ilave edin.
Biberler yumuşayıncaya kadar pişirin,isterseniz kavanoz da kışa saklayın isterseniz hemen tüketin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum ve beğenileriniz için teşekkür ederim.