Bu Blogda Ara

23 Ağustos 2012 Perşembe

KIŞA HAZIRLIK 4

           
                                                             Acı Biber Salçası (sosu)



Ölçüler

             2 kg. Acı kırmızı biber

             1 tatlı kaşığı kaya tuzu

             1 domates
           



 Yapılışı:

 Biberleri iyice yıkadıktan sonra  ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyiniz.

 Biberler çok acı olduğu için biberleri ayıklarken mutlaka elinize eldiven giyin. 

 Biberi birkaç parçaya bölünüz ki  kolay pişsin.




Tencerenin dibine domatesi doğrayarak yerleştiriniz.(biberin pek suyu olmadığı için pişerken dibini tutmasın diye )

Üzerine biberleri koyup, tuzunu da atıp ateşe koyunuz.




   Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte arada karıştırarak 25-30 dakika pişiriniz.

   Pişen biberleri el blenderi ile iyice ezip salça kıvamına getiriniz.




   Sıcak sıcak kavanozlara doldurup kapaklarını kapatıp, ters çeviriniz.



                                                        

        Kahvaltıda ya da kısır ,mercimekli köfte hazırlarken harika oluyor.



                                                           YAĞLI      TURŞU     





       Ölçüler:
           
                1 kg. çarliston biber

                Birkaç tane acı kırmızı biber

                1çay bardağı sirke

                1/2 çay bardağı  zeytin yağı

                1 tatlı kaşığı kaya tuzu 

                1tatlı kaşığı toz şeker

                Birkaç diş sarımsak





Sirkeyi, yağı ,tuzu ,toz şekeri bir tencereye koyunuz.  Tencereyi ocağa koyup kaynatınız.


 Biberleri güzelce yıkadıktan sonra bıçak ile birkaç yerinden delerek kaynayan tencereye ilave ediniz.

Bir müddet tencere kapalı pişiriniz,arada da karıştırınız.

Sarımsakları soyup, zevkinize göre bütün yada doğrayarak ilave edin.




Biberler yumuşayıncaya kadar pişirin,isterseniz kavanoz da kışa saklayın isterseniz hemen tüketin.

Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum ve beğenileriniz için teşekkür ederim.