Bu Blogda Ara

11 Ağustos 2012 Cumartesi

KIŞA HAZIRLIK 1







KIZILCIK
Kızılcık meyveleri C vitamini bakımından portakaldan 2 kat daha fazladır.

Meyvelerinde kılcal damarları sağlamlaştıran,elastikliğini sağlayan ve kan basıncını normalde 
tutan maddeler bulunur.

Antioksidandır,vücut direncini arttır.

Ateşli hastalıklarda ve menopozda ateş basmalarında ateşi düşürür.

Kalp hastalıkları,prostat ve akciğer kanserini önler.

İsal de çok yararlıdır.

Meyve,çekirdek,çiçek,yaprak,kabuk ve kökleri antiseptik özelliği ile yaraların tedavisinde 
mikroplara karşı ilaç olarak kullanılır.

Kan şekerini düşürücü özelliği vardır.


Kızılcık Şurubu ve Marmelatı

2 kğ kızılcık

1 su bardağı toz şeker 
(isteğe göre 1 kg da koyabilirsiniz)

1 paket reçel yap






      Kızılcıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerini geçecek su ile  tencereye koyun.






           15 dakika kadar kaynadıktan sonra suyunun yarısını süzerek kavanoza  alın.

Kavanozun ağzını sıcakken kapatıp ters çevirin..(Artık kavanozdaki kızılcık suyu 1 yıl hiç 

bozulmadan  kalır.)






Kalan kısmını kevgire boşalttın. El yardımı ile kevgirden geçirin.



















Süzülen kısmını bir tencereye alıp 1 su bardağı toz şeker ve  Reçel Yap ilave edip 

tekrar karıştırarak 10 dakika kaynatın.












Sıcak sıcak kavanozlara koyduktan sonra  kapakları kapatıp kavanozlar ters çevirin. 
Kavanozlar 
soğuyunca saklanacak yerlerine kaldırın.






    İşte sizlere ilaç gibi bir marmelet. Afiyet olsun.



2 yorum:

  1. Her üç tarifi de beğendim.Biberi hiç öyle yapmamıştım,deneyeceğim.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Sağol arkadaşım,dene mutlaka beğeneceksin.

    YanıtlaSil

Yorum ve beğenileriniz için teşekkür ederim.