KIZILCIK
Kızılcık meyveleri C vitamini bakımından portakaldan 2 kat daha fazladır.
Meyvelerinde kılcal damarları sağlamlaştıran,elastikliğini sağlayan ve kan basıncını normalde
tutan maddeler bulunur.
Antioksidandır,vücut direncini arttır.
Ateşli hastalıklarda ve menopozda ateş basmalarında ateşi düşürür.
Kalp hastalıkları,prostat ve akciğer kanserini önler.
İsal de çok yararlıdır.
Meyve,çekirdek,çiçek,yaprak,kabuk ve kökleri antiseptik özelliği ile yaraların tedavisinde
mikroplara karşı ilaç olarak kullanılır.
Kan şekerini düşürücü özelliği vardır.
Kızılcık Şurubu ve Marmelatı
2 kğ kızılcık
1 su bardağı toz şeker
(isteğe göre 1 kg da koyabilirsiniz)
1 paket reçel yap
Kızılcıkları ayıklayıp yıkadıktan sonra üzerini geçecek su ile tencereye koyun.
15 dakika kadar kaynadıktan sonra suyunun yarısını süzerek kavanoza alın.
Kavanozun ağzını sıcakken kapatıp ters çevirin..(Artık kavanozdaki kızılcık suyu 1 yıl hiç
bozulmadan kalır.)
Kalan kısmını kevgire boşalttın. El yardımı ile kevgirden geçirin.
Süzülen kısmını bir tencereye alıp 1 su bardağı toz şeker ve Reçel Yap ilave edip
tekrar karıştırarak 10 dakika kaynatın.
Sıcak sıcak kavanozlara koyduktan sonra kapakları kapatıp kavanozlar ters çevirin.
Kavanozlar
soğuyunca saklanacak yerlerine kaldırın.
Her üç tarifi de beğendim.Biberi hiç öyle yapmamıştım,deneyeceğim.Teşekkürler.
YanıtlaSilSağol arkadaşım,dene mutlaka beğeneceksin.
YanıtlaSil