Ölçüler:
1kg.domates
Yarım kg. küçük acı biber
1 demet maydanoz
Bir kaç diş sarımsak.
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı çiğ nohut
Biberleri iyice yıkadıktan sonra saplarını temizleyiniz,çatal ile biberleri birkaç yerinden deliniz ki
turşunun suyunu biberler içine alsın.
Domatesleri rondodan geçiriniz, ya da rendeleyiniz.
Bir demet maydanozu incecik kıyıp domatese ilave ediniz.
Biberini ,tuzunu,sirkesini,şekerini ,sarımsağını, nohutunu ilave edip iyice karıştırınız.
Tuzunu kendi zevkinize göre ayarlayınız.
Cam kavanozlara koyup kapaklarını kapatınız.
BİBER TURŞUSU
Ölçüler:
1kg.sivri yeşil biber
1çay bardağı sirke
Tepeleme 1 yemek kaşığı kaya tuzu
1yemek kaşığı toz şeker
Sarımsak
2 su bardağı su
Yapılışı:
Biberleri güzelce yıkayınız,saplarını kesiniz.
Bıçak ile birkaç yerinden deliniz.
Biberleri tek tek pet şişeye doldurunuz.
Sirke,su,tuz şekeri bir kapta iyice karıştırıp huni yardımı ile şişelere boşaltınız.
Sarımsağını ilave edip kapakları kapatınız.
Şişeleri birkaç gün sallayarak yatay şekilde tutunuz.
Daha sonra kilerinize kaldırın.
AFİYETLE TÜKETİN,ELLERİNİZE SAĞLIK:)
YanıtlaSilteşekkurler tarifsız malesef turşu olmuyorrr:)
SilTeşekkürler
YanıtlaSil