Kırmızı Biber
Kırmızı biberin acısı da tatlısı da çok faydalıdır.
C vitamini kaynağıdır. Soğuk algınlığı ve üşütmelere iyi gelir.
Şiddetli baş ağrılarında ağrı kesici özelliği vardır.
Damar tıkanıklığını açar, kolesterol düşürücü özelliği vardır.
Kanser hücrelerini yok ettiği bilimsel olarak ispatlanmıştır.
Fazla kilolu kişilerde bazal metabolizmayı hızlandırdığı için faydalıdır.
Akciğerlerdeki fazla salgıyı düzenler.
Kırmızı biberin daha sayılamayacak kadar faydası vardır,sofralarımızda her türlü şekliyle
tüketmeliyiz.
Közlenmiş Kırmızı Biber
3 kg.dolmalık kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Bir yemek kaşığı toz şeker
Kırmızı biberleri güzelce yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarınız.
Biberleri fırın tepsisine diziniz, içlerine birer çimdik tuz atınız.
Sirke ile zeytin yağını bir kasede karıştırarak yarım yemek kaşığı kadar biberlerin içine
koyunuz.
Biberleri fırında kızarıncaya kadar pişiriniz
Üzerine yarım yemek kaşığı toz şeker ilave edip kavanozların kapaklarını kapatınız.
Kavanozların kapaklarının tutması için kavanozları ters çevirip soğumalarını bekleyiniz.
Üç kilo biberden iki kavanoz doldu ,dört tane biber de arttı.İsterseniz sarımsak ta ilave
edebilirsiniz.Sarımsak olmadığı zaman pazar kahvaltıların vazgeçilmezi oluyor.
( Servis yaparken kabukları çok çabuk soyuluyor)
Kırmızı biberin acısı da tatlısı da çok faydalıdır.
C vitamini kaynağıdır. Soğuk algınlığı ve üşütmelere iyi gelir.
Şiddetli baş ağrılarında ağrı kesici özelliği vardır.
Damar tıkanıklığını açar, kolesterol düşürücü özelliği vardır.
Kanser hücrelerini yok ettiği bilimsel olarak ispatlanmıştır.
Fazla kilolu kişilerde bazal metabolizmayı hızlandırdığı için faydalıdır.
Akciğerlerdeki fazla salgıyı düzenler.
Kırmızı biberin daha sayılamayacak kadar faydası vardır,sofralarımızda her türlü şekliyle
tüketmeliyiz.
Közlenmiş Kırmızı Biber
3 kg.dolmalık kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sirke
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Bir yemek kaşığı toz şeker
Kırmızı biberleri güzelce yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarınız.
Biberleri fırın tepsisine diziniz, içlerine birer çimdik tuz atınız.
Sirke ile zeytin yağını bir kasede karıştırarak yarım yemek kaşığı kadar biberlerin içine
koyunuz.
Biberleri fırında kızarıncaya kadar pişiriniz
Biberler sıcakken soğumadan bir tahta kaşık yardımı ile kavanoza sıkıca yerleştirin.
Üzerine yarım yemek kaşığı toz şeker ilave edip kavanozların kapaklarını kapatınız.
Kavanozların kapaklarının tutması için kavanozları ters çevirip soğumalarını bekleyiniz.
Üç kilo biberden iki kavanoz doldu ,dört tane biber de arttı.İsterseniz sarımsak ta ilave
edebilirsiniz.Sarımsak olmadığı zaman pazar kahvaltıların vazgeçilmezi oluyor.
( Servis yaparken kabukları çok çabuk soyuluyor)
ÇOK beğendim elinize sağlık
YanıtlaSilben de bu sene böyle deniyim.
sevgiler
Sağol sevgili Belgin, sonucunu duymak isterim.Sevgiler karşılıklı.
Silellerine sağlık ablacım çok güzel bir tarif.
YanıtlaSilSağol Gülayım,öpüyorum.
YanıtlaSil